MOTOCENTAR - Прв избор за гуми

Филтрирање на приказ:

Возило:

Сезона

Ширина (cm):

Профил (%):

Дијаметар (inch):

Филтрирај приказ

Изберете модел на пневматик

WinterContact TS 760

WinterContact TS 760 е премиум зимска гума. Шарата на гумата е погодна за возење на снежни и ледени патишта. Тоа гарантира добра влечна сила, маневрирање и заштита од аквапланинг.

WinterContact TS 860

Со лансирањето на WinterContact TS 860, Continental лансира нов зимски специјалист за компактни возила и за возила од средната класа. Во поглед на безбедноста новите пневматици носат вистински прогрес: нивните перформанси за време на сопирање на влажни зимски патишта се за дури 5 % подобри од нивниот претходник ContiWinterContact TS 850; растојанијата на сопирање се за 4% пократки на мраз; има значителни подобрувања на квалитетот на управување и возење во услови на снег; километражата и отпорот на триењето се рамо до рамо со успешниот претходник.

WinterContact TS 780

WinterContact TS 780 е премиум зимска гума. Шарата на гумата е погодна за возење на снежни и ледени патишта. Тоа гарантира добра влечна сила, маневрирање и заштита од аквапланинг.

WinterContact TS 810 S

Идеална гума за студено време за мали и компактни автомобили. Специјално дизајнирана за зимски услови кога температурата е под 7 степени.Нуди врвна стабилност во свиоци, управување и контрола на снег и заледени површини на патот

WinterContact TS 850 P

Подобрена тракција снег преку профилот на структурата на S-зафат. Подобрено управување на снег благодарение Precise+ технологијата. PowerSipes технологија за сува површина на гумата како и за пократки растојанија за сопирање со активен бенд.

WinterContact TS 830 P

Извонредни перформанси на сопирање на ледените и влажни патишта. Подобра тракцијата на снег, голема километражата.

WinterContact TS 850 P SUV

Подобрена тракција снег преку профилот на структурата на S-зафат. Подобрено управување на снег благодарение Precise+ технологијата. PowerSipes технологија за сува површина на гумата како и за пократки растојанија за сопирање со активен бенд.

WinterContact TS 860 S

Одлични снежни перформанси за исклучително задоволство при возење. Најдобри перформанси на сопирање за максимална зимска безбедност. Исклучителен низок отпор на тркалање за намалена потрошувачка на гориво.